?
Hei!
Lurer du på noe? Trykk her for å bli kontaktet av en av våre kundebehandlere

Ikke bare riving – vi bygger opp også!

Mange rive- og byggeprosjekter krever en rekke aktører som jobber godt sammen. Dette er noe Øst-Riv har lang erfaring med. Selv om man skulle tro at deres kjernekompetanse kun ligger i riving, innebærer en stor del av deres tjenester også bygging. Øst-Riv kan stå for alt, hvilket er gull verdt for byggherren.

– Det kan kanskje høres pussig ut, siden vi heter Øst-Riv, men riving er egentlig bare en del av de tjenestene vi tilbyr. En stor del av omsetningen fra vår avdeling genereres fra etablering av nye konstruksjoner i stål og betong, forklarer prosjektleder i Øst-Riv, Ole Tobias Sundstøl. – Før var det nok mer vanlig å spesialisere seg i en ting, men nå krever mange byggherrer at man kan levere innen flere disipliner, og det er vi spesielt gode på, sier han.

Tre fagområder

Ofte krever slike store rive- og byggeprosjekter kunnskap innen tre fagområder:

 • Riveentreprenør;
 • Stålentreprenør;
 • Betongentreprenør.

– Vi håndterer alle disse tre fagområdene, sier Sundstøl. – Å besitte slik kunnskap er meget verdifullt og kostnadseffektivt. Da kan byggherren sette bort den kompliserte koordineringen til oss. Jeg vet ikke om noen andre aktører i markedet som leverer denne kunnskapen i slik skala som vi gjør, påpeker han.

Kongens Gate nr 21

Det kreves en helt spesiell kompetanse å være i stand til å rive et bygg – spesielt innenfor Ring 1 i Oslo, hvor byggmassen står tett sammen, og hvor nesten alle bygg er vernet. – Et godt eksempel på et slikt prosjekt er den jobben vi gjør i Kongens Gate 21. Et prosjekt som har pågått i over to år. Her river vi ut kjernen i bygget, mens den originale fasaden blir stående, ettersom den er vernet, sier Sundstøl.Her var planløsningen ikke optimal for dagens kontorløsninger, så det var nødvendig med et stort inngrep. – Dermed måtte vi gjennomføre en rekke forsterkningstiltak som nye dekker samt stål- og betongsøyler. I dette prosjektet har vi stått for både riving og bygging. Vi har i tillegg lagt til en hel etasje på toppen av bygget.

– Vi bruker mer hjerne enn muskler i slike prosjekter, forteller Sundstøl. – Maskiner står riktignok for mye av rivingen, men det kreves mye planlegging og det ligger en meget godt gjennomtenkt strategi i et såpass komplisert prosjekt, understreker han.

Sted: Oslo
Prosjekttype: Rehabilitering og nybygg
Bruttoareal: 25.000 kvadratmeter
Kontraktssum eks. mva: 54,5 millioner kroner
Byggherre: KG21 Holding AS
Totalentreprenør: Vedal Entreprenør
Arkitekt og interiørarkitekt: Kima Arkitektur
RIB: DR.Techn. Olav Olsen

Ole Tobias Sundstøl, prosjektleder Øst-Riv
Email: ole-tobias@ost-riv.no
Tlf: 97607027

  Kontakt oss

  *

  *

  *

  *

  Jeg ønsker å motta oppdateringer på e-post
  Jeg samtykker til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om dette prosjektet.
  Jeg er enig medpersonvern.