?
Hei!
Lurer du på noe? Trykk her for å bli kontaktet av en av våre kundebehandlere

Dronning Mauds Gate rives med leietakere i bygget

Når man skal rive et bygg, er det ikke vanlig at leietakerne fortsatt er i bygget, men dette er altså tilfellet i Øst-Riv sitt prosjekt i Dronning Mauds gate i Oslo. Her sitter 80 % av leietakerne på sine kontorer mens bygget blir revet – og bygget opp igjen.

Som regel når man hører om at et bygg skal rehabiliteres, ender det opp med at leietakere må ut mens arbeidene pågår. Dette er ikke tilfellet i Øst-Riv sitt prosjekt i Dronning Mauds gate.
– Det stemmer, sier prosjektleder Øivind Østdal. – Samtidig som vi river, har vi 80 % belegg i byggeperioden. Det stilles strenge krav til støy, derfor jobber vi med en skiftløsning slik at det arbeides 24 timer i døgnet. De mest støyende arbeidene finner sted om kvelden og natten når leietakerne ikke befinner seg i bygget.

Denne løsningen gjør leietakerne i stand til å jobbe i byggeperioden, samtidig får gårdeier inn leieinntekter mens bygget rehabiliteres. – Dette er en god løsning for alle parter, da man slipper å måtte relokalisere leietakerne, og at man slipper å lete etter nye leietakere når rehabiliteringen er ferdig, understreker Østdal.

I tillegg til å rehabilitere alle etasjene, har de bygget en ekstra halvannen etasje øverst på bygget. Siden alle etasjene skal renoveres, innebærer dette en stor logistikkjobb. – Etter hvert som etasjene blir ferdig, flytter leietakerne oppover, forklarer Østdal. På det meste har Øst-Riv 50 personer i sving på prosjektet.

Sted: Oslo
Prosjekttype: Rehabilitering og nybygg
Bruttoareal: 21 300 kvadratmeter
Byggherre: Dronning Maugdsgate 1 og 3 AS

Øivind Østdal – 959 11 733

  Kontakt oss

  *

  *

  *

  *

  Jeg ønsker å motta oppdateringer på e-post
  Jeg samtykker til å bli kontaktet via e-post og telefon med relevant informasjon om dette prosjektet.
  Jeg er enig medpersonvern.